Proficiency ενήλικες
Στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από το 1982!

Επίπεδο προετοιμασίας για όλα τα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ διπλώματα επιπέδου C2 σε 8 ή 12 μήνες από επίπεδο Lower (B2).

Τα δύο προγράμματα πραγματοποιούνται παράλληλα τους πρώτους μήνες και διαχωρίζονται στη συνέχεια, οπότε δεν υπάρχει λόγος να νιώσετε πίεση για το ποιο να επιλέξετε. 

Το πρόγραμμα των 8 μηνών αφορά την εξεταστική του Μαΐου και των 12 μηνών την εξεταστική του Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα μαθήματα είναι επαναληπτικού τύπου εντελώς δωρεάν με στόχο την κάλυψη κενών του επιπέδου Β2 και κυρίως την υπενθύμιση βασικών γνώσεων γραμματικής, καθώς ορισμένοι σπουδαστές μπορεί να έχουν απομακρυνθεί από την εκμάθηση αγγλικών κάποια χρόνια.
Συνεπώς, δεν χρειάζεται να έχει ο σπουδαστής πρόσφατο Lower.

Μέχρι τον Φεβρουάριο καλύπτεται η ύλη διδασκαλίας του επιπέδου C1 και στη συνέχεια προχωράμε στην ολοκλήρωση της ύλης του C2 (Proficiency), καθώς και στην εξάσκηση με past papers (θέματα εξετάσεων παλαιότερων ετών), για την κατάλληλη προετοιμασία για τις εξετάσεις του διπλώματος της αρεσκείας σας.

 

Proficiency

Η επιλογή του διπλώματος μπορεί να γίνει και στην πορεία σε συνεννόηση με τον καθηγητή, ώστε να ληφθούν υπόψη τα “δυνατά σημεία” του κάθε μαθητή, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του κάθε πτυχίου (Cambridge, Michigan, ESB, Κρατικό κλπ).

Τέλος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται τεστ προσομοίωσης εξετάσεων εκτός των ωρών και ημερών διδασκαλίας.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στη διδασκαλία των αγγλικών μας καθιστά σταθερή επιλογή πολλών σπουδαστών εδώ και δεκαετίες για την προετοιμασία του Proficiency.

Συχνές ερωτήσεις για το Proficiency

Ναι! Στην Ευρωδύναμη μπορείς, διότι τα τμήματα του Proficiency αποτελούνται από ενήλικες σπουδαστές & σπουδάστριες (φοιτητές, εργαζόμενους) οι οποίοι συνήθως είχαν πάρει το Lower στο σχολείο και δεν προχώρησαν στο επόμενο επίπεδο.

Άλλωστε, όλα τα τμήματα του Proficiency ξεκινούν με επαναληπτικά μαθήματα που ως στόχο έχουν:

  1. Την ομοιογένεια στο τμήμα για να υπάρχει κοινό γνωστικό επίπεδο μεταξύ των σπουδαστών, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα μαθήματος
  2. Την επανάληψη γραμματικών φαινομένων και βασικού λεξιλογίου, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν ξανά το επίπεδο αγγλικών που είχαν
  3. Να καλυφθούν τυχόν κενά που προϋπήρχαν, ώστε να προχωρήσουν ομαλά στο επόμενο επίπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο, καθώς και με τη σωστή διδασκαλία και ολοκληρωμένη προετοιμασία από καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές & καθηγήτριες, οι σπουδαστές μπορούν να δώσουν εξετάσεις γλωσσομάθειας με θάρρος και βεβαιότητα πως θα πετύχουν!

Προετοιμάζουμε μόνο για πτυχία που αναγνωρίζονται πλήρως από το ΑΣΕΠ και το ελληνικό δημόσιο. 

Επίσης, η Μοριοδότηση του Proficiency είναι συγκεκριμένη, άσχετα από τον φορέα πιστοποίησης. Δηλαδή τα ίδια μόρια λαμβάνονται είτε κάποιος έχει πιστοποίηση C2/ Proficiency του Cambridge, Michigan, ESB, Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, κλπ.

Η ταχύτητα γνωστοποίησης των αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά και η λήψη πιστοποιητικού εξαρτώνται από τον φορέα.

Με βάση την τωρινή ελληνική νομοθεσία το Proficiency έχει μόνιμη ισχύ στην Ελλάδα. Πρόκειται για δια βίου πιστοποίηση.

Υπάρχει ειδική μέριμνα για άτομα με μαθησιακές ή ψυχολογικές δυσκολίες ανάλογα με τον φορέα, αλλά και τη διάγνωση που πιστοποιεί τη δυσκολία του υποψηφίου (π.χ. δυσλεξία, αυτισμός, ΔΕΠΥ, κλπ). 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email και τηλεφώνου ή στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω της online φόρμας.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΗ μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΗ.