Τι είναι το IELTS

Το IELTS* (International English Language Testing System) αποτελεί μια πιστοποίηση αγγλικών με αναγνώριση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το συγκεκριμένο δίπλωμα ζητείται συχνά από Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και από επιχειρήσεις, ως μέσο απόδειξης της ικανότητας και γνώσης χρήσης της αγγλικής γλώσσας από άτομα που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι η αγγλική. Επομένως, αποδεικνύεται αν κάποιος υποψήφιος είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών ή της εργασίας που τον ενδιαφέρει.

Τρόπος εξέτασης

Η εξέταση IELTS αποτελείται από τέσσερα μέρη. Σε αντίθεση με Lower & Proficiency, το IELTS δεν έχει part Use of English/ GCVR κλπ. Με λίγα λόγια, ο υποψήφιος εξετάζεται στο:

 1. Listening
 2. Reading
 3. Writing
 4. Speaking

 

IELTS Ευρωδύναμη

*Τέλος, ενώ υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη IELTS, για μεταπτυχιακά προγράμματα ζητείται το IELTS Academic.

μαθήματα ισπανικών για Β2

Προετοιμασία IELTS στην Ευρωδύναμη

Στην Ευρωδύναμη η προετοιμασία για τις εξετάσεις IELTS Academic είναι πλήρης, με ιδιαίτερη έμφαση στο Writing και στο Speaking. Τα μαθήματα ξεκινούν με στόχο να εξοικειωθεί άμεσα ο σπουδαστής με την εξέταση του IELTS μέσα από πραγματικά IELTS tests. Από τα πρώτα tests, οι καθηγητές μας κατανοούν ποια είναι τα δυνατά σημεία του κάθε υποψηφίου, καθώς και τα λιγότερο δυνατά, ώστε να δοθεί η απαραίτητη έμφαση και υποστήριξη με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, συμβουλές και επαναλήψεις, για να καλυφθούν τυχόν κενά άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε υποψήφιος είναι σε θέση να επιτύχει τον επιθυμητό για εκείνον βαθμό

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται είτε σε μικρά ομοιογενή groups διάρκειας ενός μήνα είτε σε ιδιαίτερο. Τα μικρά τμήματα είναι προαπαιτούμενο για να υπάρχει σχετική ομοιογένεια στο τμήμα, ώστε όλοι οι σπουδαστές να προχωρούν ταυτόχρονα προς τον στόχο τους στα ίδια χρονικά πλαίσια.

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν εγγραφείτε

Πριν την έναρξη των μαθημάτων ο σπουδαστής περνά από τεστ αξιολόγησης, ώστε να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και ο καθηγητής/ καθηγήτριά του το πραγματικό επίπεδό του (ανεξάρτητα από το εάν έχει ήδη κάποια πιστοποίηση). Με αυτόν τον τρόπο, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το σωστό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, πχ μόνο test ή γενικότερη ενίσχυση και επανάληψη αγγλικών γραμματικών φαινομένων και λεξιλογίου παράλληλα με τα IELTS tests.

IELTS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΗ

380 300
 • Διάρκεια: 1 μήνας
 • 10 - 12 Paper Tests
 • Επαναλήψεις στη γραμματική
 • Επιπλέον έμφαση σε Speaking & Writing
 • Test προσομοίωσης εξετάσεων & feedback
 • Επιπρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό προετοιμασίας
 • Δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας εξέτασης
 • Άμεση ενημέρωση για την έκδοση αποτελεσμάτων
 • Υποστηρίξη φοιτητών κατά την εγγραφή στις εξετάσεις

Συχνές ερωτήσεις για το IELTS

Η βαθμολόγηση του IELTS είναι στην κλίμακα 0-9. Κάθε part βαθμολογείται ξεχωριστά και το τελικό score προκύπτει από τον μέσο όρο των τεσσάρων βαθμών.

Να σημειωθεί ότι κάθε Πανεπιστήμιο και κάθε τμήμα ζητούν διαφορετικό βαθμό για τους υποψηφίους τους (π.χ. ένα τμήμα μπορεί να ζητεί 6.5, ενώ ένα άλλο 7.5). Η αντιστοιχία με τα επίπεδα αγγλικών έχει ως εξής:

 • 4.0-5.0 = B1
 • 5.5-6.5 = B2 (Lower)
 • 7-8 = C1 (Advanced)
 • 8.5-9 = C2 (Proficiency)

 

Η διάρκεια της εξέτασης του IELTS είναι περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά, όπου σε αυτόν τον χρόνο καλύπτονται όλα τα μέρη της εξέτασης. Αναλυτικότερα:

 • Listening: 30 λεπτά
 • Reading: 60 λεπτά
 • Writing (2 εκθέσεις): 60 λεπτά
 • Speaking: 14 λεπτά

Το IELTS είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό αγγλικής γλωσσομάθειας. Συνήθως ζητείται στο πλαίσιο σπουδών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε αγγλόφωνες χώρες ή σε αγγλόφωνα προγράμματα άλλων χωρών.

Το κόστος των εξέταστρων ανέρχεται στα 207€.

Τα αποτελέσματα του IELTS βγαίνουν εντός 13 ημερών από την εξέταση.

Συνήθως, ανεξάρτητα από το εάν έχετε Proficiency, θα σας ζητηθεί να δώσετε IELTS. 

Γενικά, πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά του προγράμματος σπουδών που σας ενδιαφέρει. Σε περίπτωση που σας καλύπτει το Proficiency, δεν υπάρχει γενικά λόγος να δώσετε την εξέταση.

Υπάρχει δυνατότητα αναβαθμολόγησης στο IELTS. Το αίτημα πρέπει να γίνει το αργότερο 6 εβδομάδες από την εξέταση. Το κόστος ανέρχεται στα 105€ και τα χρήματα επιστρέφονται εφόσον ο βαθμός σας όντως αλλάξει.

Η ισχύς του πιστοποιητικού είναι τα 2 έτη.

Η λογική του IELTS είναι η απόδειξη της γνώσης και ικανότητας χρήσης των αγγλικών ενός ατόμου τη δεδομένη στιγμή. Επομένως, μετά από χρόνια η γνώση και η ικανότητα μπορεί να έχουν αυξηθεί ή μειωθεί και ο βαθμός να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η επιλογή ανάμεσα στα δύο έχει να κάνει πρωτίστως με το τι ζητά το Πανεπιστήμιο ή η εργασία που σας ενδιαφέρει. Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, τότε αποτελεί καθαρά δική σας απόφαση.

Με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν την εξέταση, δίνεται η δυνατότητα επιπλέον χρόνου εξέτασης.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email και τηλεφώνου ή στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω της online φόρμας.

Τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβουμε μέσα από την φόρμα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΗ μαζί σας και για κανέναν άλλο σκοπό και δεν θα διαμοιραστούν σε τρίτους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΗ.